Bio


Esa Nieminen (s. 1952 Tampere) on valmistunut Sibelius Akatemian koulumusiikin osastolta, mutta lehtorin paikkaa hän ei koskaan itselleen ehtinyt hankkia; Finnlevy vei miehen mennessään iskelmämusiikin pariin. Hänestä tuli kotimaisen tuotannon päällikkö v. 1978 ja siitä lähtien on Esa tehnyt yhteistyötä säveltäjänä ja tuottajana lukuisten suomalaisten tähtiartistien (mm. Jari Sillanpää, Paula Koivuniemi, Katri Helena, Anna Eriksson, Tarja Turunen, Yölintu) kanssa.

Esa on tehnyt myös runsaasti mainosmusiikkia perustettuaan v. 1980 Kim Kuusen kanssa Musicmakers -nimisen mainosmusiikkiin erikoistuneen yhtiön. Yhdessä heiltä syntyi yli tuhat jingleä kymmenen vuoden aikana.

Four Cats lauluyhtyeessä Esa on ollut mukana vuodesta 1992 lähtien. Yhtye keikkailee edelleen.

Kapellimestarina Esa on tullut tutuksi suurista hyväntekeväisyys- ja yrityskonserteista (mm. Puhdas Elämä Lapselle ja Unicef -gaalat).

Tuttuja ovat myös lukuisat konserttikiertueet, kuten Leidit Lavalla, Beatles -showt ja lukuisten artistien kanssa tehdyt juhlakonserttikiertueet; mm. Kirka, Lea Laven, Katri Helena, Paula Koivuniemi, Eino Grön, Matti & Teppo, Yölintu.

Esan ensimmäinen soololevy “Kookas kulkija” julkaistiin v. 1976. Levy sisältää opiskeluaikojen sävellyksiä kun taas syksyllä 2005 julkaistu “Omillaan” levyjen väliin mahtuu yli 300 levytettyä sävellystä ja lähes 150 kotimaisen albumin tuotannot.